Beskrivning

Recepthäfte med 80 svamprecept 60kr
Recepthäfte med svampkonsulenternas bästa recept,
Söker du svamprecept? Då behöver du inte leta längre.
80 svamprecept
I det här specialnumret av Sporaden så hittar du massor av recept. Allt från smårätter, soppor, huvudrätter, bröd, kakor, desserter, godis till inläggningar, pesto och ost.
Älskar du svamp? Då är detta häfte är ett måste.
Vad sägs om krustad med mandelriska till förrätt? Eller klassikern Pelles svampsoppa med svampknäcke och stolt fjällesmör?
Oxfilé med karljohanpasta. Röksvampsgryta för vegetarianen.
Svamptosca till dessert och underbart spröda karljohandrömmar till kaffet.
Smaklig måltid!
Umami i torkad svamp -för svamprecept, kolla in detta recepthäfte.
Vi människor kan urskilja fem olika grundsmaker, nämligen sött, surt, salt, beskt och umami. Umami signalerar att maten innehåller protein och när du använder torkad svamp, så förstärks smaker och får mera djup, umami -umami är det japanska ordet för delikat.
Svampen är lokalt plockad, noga rensad, sedan varsamt torkad i professionell svamptork (Evermat) och slutligen förpackad av mig som är utbildad svampkonsulent.
Beräkna 2-3 gram torkad svamp per person.
Svampkurser för alla svampsäsongen 2025
Nyfiken på svamp? Följ då med på utflykt!
På ett tryggt sätt så får du då lära dig matsvampar tillsammans med svampkonsulenten Anne-Karin Mikonaho från Torsebro Svamp i Skåne, där vi kommer att besöka skogar i närheten av Kristianstad.
Jag vänder mig till alla som vill lära sig mer om svamp och även svampplockning.
Jag bor i Torsebro strax utanför Kristianstad där jag oftast plockar svamp. Som kock får jag ofta frågor om matsvamp.
När jag får ett överskott på svamp, så torkar och säljer jag på marknader, reko-ring och här i min webshop.
Vill du ha fler tips om goda matsvampar i recepthäftet?
Vill du få utvalda recept, tips och även nyheter i din inbox?
Då ska du signa upp dig på mitt nyhetsbrev.
Följ Torsebro Svamp -ditt nya svampställe på Facebook, Instagram, X och YouTube.
Recensioner
Det finns inga recensioner än.