Matsvamp i november

Blåmusseron, rödgul taggsvamp och trattkantarell.

Senhösten bjuder på fina exemplar av trattkantarell, blåmusseron och rödgul taggsvamp! Vi hittade även blomkålssvamp, brunsopp, sammetssoppar och sillkremlor. Sillkremlorna var tyvärr larvangripna och de flesta soppar hade passerat bäst före datum men det finns ju annan matsvamp att glädjas åt!

Blåmusseronen kan orsaka illamående hos vissa personer och därför rekommenderas avkokning innan tillagning. Jag stekte den tillsammans med annan svamp utan att koka av innan, det blev mycket gott och ingen av oss har mått illa, så det är individuellt hur man reagerar.

Har man en känslig mage och vill testa blåmusseron så rekommenderar jag avkokning, lång tillagning samt en liten smakportion. Jag blandade upp den med annan svamp och det funkade bra -det blev riktigt, riktigt gott!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Scroll Up