Torsebro Svamp

Jag heter Anne-Karin Mikonaho och är svampkonsulent. Jag driver Torsebro Svamp och vill vända mig till alla som vill lära sig mer om svamp -gammal som ung! 

Själv lärde jag mig olika slags svamp väldigt tidigt då jag alltid var ute i skogen som barn. Jag är aktiv på Artportalen och sociala medier såsom Facebook och Instagram -är du nyfiken på svampläget kan du följa mig där och här på min blogg.

Jag är medlem i Svampkonsulenternas RiksförbundPuggehatten -Skånes Mykologiska Förening samt SMF -Sveriges Mykologiska Förening. Förutom svampkonsulentutbildningen har jag studerat svampkunskap (mykologi) vid Sveriges Lantbruksuniversitet i Uppsala, Högskolan i Kristianstad samt Åsa folkhögskola. 

Jag bor i Torsebro strax utanför Kristianstad och plockar oftast svamp i Skåne. Jag arbetar även som kock och får ofta frågor om matsvamp.  

Varmt välkommen till årets svampsäsong! 

Anne-Karin Mikonaho, svampkonsulent, Torsebro Svamp

Filosofi

Jag vänder mig till alla som vill lära sig mer om svamp!

På mina svampkurser lär du dig:  

  • Vilka svampar du tryggt kan plocka och äta 
  • Vilka svampar du ska låta bli
  • Hur du hanterar och tillagar matsvamp 
  • Var och när du kan finna olika slags svamp

Nyfiken på svamp?  

Jag blir din svampguide!

Torsebro Svamp arrangerar utflykter på beställning och anordnar utställningar för att visa och bedöma svamp. Grundaren och svampkonsulenten Anne-Karin Mikonaho håller kurser och föredrag samt säljer färsk och torkad svamp. Som event kan du anlita en svampguide eller laga svampmat tillsammans med en svampkock. 

Se hela utbudet på Torsebro Svamp.